Η συσκευασία τροφίμων είναι κρίσιμη για την προστασία, τη φρεσκάδα και τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Οφείλει να αποτρέπει μικροβιακούς κινδύνους, να εμποδίζει την μετανάστευση ουσιών και να αντέχει σε διαφορετικές συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης.
Η διαχείριση παραμέτρων όπως η διαπερατότητα σε οξυγόνο και υγρασία καθώς και η χημική σταθερότητα επηρεάζει άμεσα τη διατήρηση του προϊόντος.
Στην Pack-Lab συνεργαζόμαστε με τη βιομηχανία τροφίμων προσφέροντας γρήγορες και αξιόπιστες δοκιμές, με στόχο να επιβεβαιώσουμε τις ιδιότητες των τροφίμων με χρήση των υφιστάμενων υλικών καθόλη τη διάρκεια ζωής, καθώς και να αξιολογήσουμε αλλαγές στην ίδια τη συσκευασία. Προσομοιώνουμε πραγματικές συνθήκες ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, τη συμμόρφωση και την ικανοποίηση του τελικού καταναλωτή.